maandag 27 juli 2009

Zomerdrukte: vragen over sloop flats Borgele en parkeren

Afgelopen week heb ik over twee onderwerpen vragen gesteld aan het College van B&W.

Zo speelde er het nieuws van woningcorporatie Ieder1 om de sloop van twee flats op Borgele uit te stellen omdat de gemeente de plannen voor nieuwbouw nog steeds niet had goedgekeurd. Dat is opmerkelijk, aangezien deze plannen er al een tijdje liggen.
Daarnaast is het ronduit frustrerend voor de reeds vertrokken bewoners dat de sloopplannen nu uitgesteld zijn. Voor veel van deze mensen was het al zwaar om te vertrekken maar dan is een stevige vertraging van de sloop en vernieuwing van dit gebied nog zwaarder. Ook de huidige, tijdelijke bewoners blijven zo in onzekerheid over het moment waarop ze echt weg moeten.
Ik begrijp het besluit van Ieder1 echter wel. Ze willen geen kale vlakte creëren waar we lange tijd tegen aan moeten kijken als de nieuwbouw niet snel kan starten. Het is een van mijn grote ergernissen bij herstructurering: er worden woningen gesloopt waarna er te lang niks gebeurt. De bouw van noodzakelijke nieuwe woningen laat dan te lang op zich wachten. Dat is niet uit te leggen aan mensen en zorgt voor frustratie. Het is zo o.a. gebeurd op Tuindorp waar de woningen vorig jaar gesloopt werden na een jarenlange aanloop. Tot nu toe is er nog geen paal de grond in gegaan. Wat betreft de sloop- en herbouwplannen voor de flats op Borgele moet de gemeente nu dus voortmaken met beoordeling van de plannen. Dan kan de noodzakelijke en beloofde vernieuwing in dit deel van Borgele gerealiseerd worden.
(
lees hier mijn vragen aan het College >>>)

Verder stelde ik vragen over het betalen bij het parkeren in Deventer. Van verschillende kanten kreeg de fractie de afgelopen maanden klachten van parkeerders die alleen nog maar per 50 cent konden betalen, zowel met muntgeld als met de chipknip. De parkeerautomaten namen geen 10 en 20 eurocentmunten meer aan. Volgens de gemeente gebeurt dit zo omdat minder muntgeld scheelt in de verwerkingskosten. Dan is het dus vreemd dat juist ook bij de chipknip per 50 cent betaald moet worden. In kleinere, precieze bedragen kan men niet meer betalen. Ik snap die ergernis van mensen wel en heb er vragen over gesteld aan het College. Via alternatieve betaalmethoden zoals de chipknip, GSM-parkeren etc. zou het gewoon mogelijk moeten zijn om gepaster te kunnen betalen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd. De gemeente heeft dus nog een taak liggen om betalen bij parkeren klantvriendelijker te maken
(
lees hier de vragen >>>)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten