vrijdag 24 april 2009

Een weekje hardlopen

Het was een drukke week waar ik dubbele gevoelens aan heb overgehouden. Veel leuke zaken, maar ook een aantal zaken die toch minder positief waren. De IJsselloop van zondag 19 april met een klein PvdA-team was bijvoorbeeld erg leuk (foto). De beoogde raadsbehandeling van Park Zandweerd was echter frustrerend door het verdere oponthoud. Maar het kon nu even niet anders.

Afgelopen zondag was de IJsselloop. Een prachtige loop over meerdere afstanden die begint op de Brink en eindigt op de Brink. Onderweg volgt een zware loop langs de uiterwaarden van Deventer. Het is op punten echt enorm zwaar rennen door de kleine hoogteverschillen maar het uitzicht maakt echt alles goed. Ik eindige in een redelijke tijd, had wel wat sneller gewild maar het zat er niet in. Het was de eerste keer dat we met een PvdA-team renden. Als je als PvdA een gezond sportbeleid voorstaat moet je zelf ook proeven aan dit soort belangrijke Deventer sportevenementen. Volgend jaar weer wat mij betreft!

Op maandag volgde een fractievergadering ter voorbereiding op de politieke markt en de raadsvergadering van woensdag. Het was een volle agenda voor zowel politieke markt als raad. O.a. Park Zandweerd stond als debatstuk op de raadsagenda. Helaas hebben we het na een eerste besloten deel uit moeten stellen omdat een aantal juridische zaken nog niet helder genoeg waren. Dat maakte een goed debat en een besluit op dat moment moeilijk. Frustrerend maar nodig. Over een aantal weken (vermoedelijk 13 mei) zal er alsnog over gedebatteerd worden. We zullen zien hoe het loopt.

Gisteren was de raad uitgenodigd bij Go Ahead Eagles. We kregen zicht op de ambities, de organisatie en de activiteiten van de club in Deventer. Ze staan er op meerdere gebieden goed voor en zijn erg actief, ook op maatschappelijk terrein. Dat was goed om te zien. Ook goed was de wedstrijd die we 's avonds bijwoonden. GAE won van Veendam met 2-1. Er heerste een goede sfeer en het was een best aardige wedstrijd.

Het was een goede afsluiter van een lange week met verschillende andere (bewoners)bijeenkomsten (o.a. over jeugdproblematiek) etc. Daar kom ik nog even apart op terug.
Het voelde in ieder geval aan als een weekje hardlopen.

Rob de Geest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten